Инструкции за електронни книги

Електронните книги на сайта са защитени чрез криптиране за да могат да бъдат ползвани само от клиента, закупил книгата и на първото устройство (компютър, смартфон, четец за ел. книги), на което е свалена книгата.

Необходимо е да изпълните следните стъпки:

  1. Четец: За да бъдат ползвани книгите, закупени от този сайт, изтеглeте софтуера, който служи за свалянето на книгата от сайта (след плащане и оторизиране) както и за четене и организиране на библиотека от книги.

Препоръчителен софтуер за PC (Windows и Mac) e безплатния Adobe Digital Editions: http://www.adobe.com/solutions/ebook/digital-editions/download.html

Точни инструкции за инсталиране на Adobe Digital Editions могат да бъдат намерени тук:

(приемете лицензионните условия. Изберете опцията „Associate .acsm and .epub file types“, което ще подсигури файловете, свалени от сайта да бъдат отваряни с подходящия софтуер чрез двукратно кликане с мишката)

Препоръчителен софтуер за мобилни устройства (смартфони или таблети с Android или iOS) e безплатното приложение Bookvia:

Ако желаете да изберете друг софтуер за сваляне и четене или притежавате различно устройство-четец, изберете си такъв от пълен списък на съвместимия софтуер и четци тук: http://blogs.adobe.com/aemmobile/supported-devices

 

2. След инсталиране на избрания софтуер на вашия компютър или мобилно устройство трябва да регистрирате вашият Adobe Account (регистрацията е безплатна, прави се само веднъж; ако вече имате такъв можете да го използвате).  Можете да го създадете от тук: http://adobe.ly/2mIH2P3

 След като изберете, свалите и конфигурирате вашият софтуер за четене според инструкциите по-горе, можете да преминете към сваляне на книгата

3. Сваляне: След успешно плащане и завършване на поръчката на страницата ще се появи хиперлинк водещ до файл с разширение .acsm.* Свалете файла на вашия компютър или устройство.

4. Отваряне:Отворете .acsm файла с Adobe Digital Editions или Bookvia

5. Насладете се на вашата книгаВашата електронна книга моментално ще бъде свалена на компютъра или устройството Ви, ще се появи в приложението (Adobe DE или Bookvia) и ще можете да започнете да я четете и разглеждате или запазите във Вашата електронна библиотека за по-късно.

 

* .acsm е специален тип файл, който позволява сигурното сваляне на защитено съдържание (ел. книги и др. медийни формати) от интернет. При следване на стъпките по-горе, той се превръща в защитен pdf файл.

 

ВАЖНО: Електронните книги на сайта не могат да бъдат трансферирани на други потребители, клиенти и устройства поради политиката за разпространение на автора. Те ще бъдат достъпни само на вашия компютър или устройство и ще бъдат асоциирани с вашето Adobe ID.